Δευτέρα 16 Ιουνίου 2008

H g700 δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις

Το σάββατο στις 20:00 έχει μία ενδιαφέρουσα εκδήλωση στην κατάληψη Φάμπρικα Υφανέτ (Ολύμπου με Περδίκα γωνία, Κάτω Τούμπα) με θέμα
Η G700 δεν είναι εικόνα στις ειδήσεις
ΣΤΟ ΓΑΛΑΞΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΦΑΛΕΙΑΣ
Δε μιλάμε για λίγα ευρω παραπάνω
αλλά για όλη μας τη ζωή
Αφετηρία της θεματικής της εκδήλωσης είναι μία κριτική στην ρητορική "περι επισφάλειας" όπως εκφράζεται αποσπασματικά από ΜΜΕ και μπλόγκ τύπου "g700". Η εισήγηση της εκδήλωσης μπορεί να βρεθεί εδώ. Έπειτα γίνεται μία προσπάθεια σύνδεσης του ζητήματος με ανθρώπους που είναι σε αυτή την συνθήκη ζωής και προσπαθούν να οργανωθούν από τα κάτω σε χώρους δουλειάς. Στόχος δεν είναι να προωθηθεί μία συγκεκριμένη μορφή οργάνωσης αλλά να τεθούν ερωτήματα και υπάρξει μία ανταλλαγή απόψεων. Θα έρθει κάποιος κόσμος που θα μιλήσει για αυτά που κάνει από:
- κούριερ, ντελιβεράδες, εξωτερικούς υπαλλήλους - οδηγούς
(από το σωματείο Συνέλευση Βάσης Εργαζομένων Οδηγών Δικύκλου Αθήνας)
- Σερβιτόρους – Μάγειρες εργαζόμενους στον επισιτισμό
(από το σωματείο Σερβιτόρων – Μαγείρων της Αθήνας)
- Εμποροϋπαλλήλους
(από το περιοδικό ΡΕΠΟ που εκδίδεται στο χώρο του εμπορίου στην Αθήνα)
- Βιβλιουπαλλήλους
(από την συλλογικότητα Βιβλιοφρικάριος που δραστηριοποιείται στον χώρο του βιβλίου στην Αθήνα)
- Πρωτοβουλίες από τη Θεσσαλονικη
Την εκδήλωση διοργανώνει ένα έντυπο δρόμου που ονομάζεται "ΣΤΑΣΗ στο συνεχές τρέξιμο των επισφαλών σχέσεων". Το έντυπο αυτό μοιράζεται χέρι χέρι σε χώρους δουλειάς και όχι μόνο με σκοπό να αποτελέσει ένα εργαλείο επικοινωνίας μεταξύ ανθρώπων που έχουν πολλά κοινά σημεία να μοιραστούν και να πατήσουν για συλλογική δράση. Το έντυπο αυτό έχει βγάλει δύο τεύχη τα οποία μπορούν να βρεθούν εδώ.

Το δεύτερο τεύχος που έχει αρχίζει να μοιράζεται αυτές τις μέρες είναι αυτό.


και τα κύρια άρθρα που περιέχει είναι τα εξής:

Editorial
"Mένω με τους γονείς μου" Το πρόβλημα της στέγασης στην επισφαλή ζωή
Το συνδικάτο
Η γενιά της επισφάλειας (παρουσίαση εντύπου)

Noμίζω θα είναι μία πολύ γεμάτη κουβέντα. Αν όλα πάνε καλά βέβαια γιατί την ίδια ώρα υπάρχει συγκέντρωση των φασιστών στων Εύοσμο. Αυτό που είναι περίεργο αλλά και ενδεικτικό της γενικότερης αλλαγής που παίζει στο κοινωνικό ζήτημα είναι ότι στο κάλεσμά τους οι φασίστες δεν μιλάνε τόσο πολύ για τους ξένους, το έθνος και τα γνωστά αλλά βγαίνουνε με ένα λόγο τους στυλ "είμαστε αυτοί που παίρνουν 700 ευρώ (και βγάλε), οι επισφαλείς". Χωρίς να έχει προσχεδιαστεί λοιπόν είναι πολύ εύστοχη η εκδήλωση που θα λάβει χώρα την παρασκευή στις 20:00 με θέμα "Η άνοδος της ακροδεξιάς"και το ανταγωνιστικό κίνημα στην Ιταλία"

2 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Αυτη η αφίσα έχει μπει παντου!!..
Σημερα την χαζευα στο παλιο δημαρχειο της Καλαμαριας..
Οσο για τους φασιστες...βγαλανε αυτοκολλητο που γραφει... "Ο καπιταλισμος ειναι η δυστυχια μας"
Μαλλον αλλαξαν τακτικη..και προσπαθουν να βρουν "οπαδους" σε πιο χαμηλα στρωματα...με κλεμμενα συνθηματα...

Το εργαλείο είπε...

Kάτι τέτοιο συμβαίνει ακανόνιστη. Και νομίζω ότι είναι σημαντικό να βρεθούμε εκεί και να κάνουμε ότι μπορούμε για να αποτρέψουμε την δράση τους ή και να μειώσουμε την απεύθυνσή τους. Φαίνεται ότι το πάνε να ακολουθήσουν τα ευρωπαικά αντίστοιχα παραδείγματα κάνοντας δουλειά βάσης σε περιοχές όπου υπάρχουν εντάσεις μεταξύ ντόπιων και μεταναστών και αφήνοντας πίσω "τελειωμένες" εκδηλώσεις όπως τα γενέθλια του μεγάλου αλεξάνδρου που κάνανε στον άγαλμα της παραλίας. Το ζήτημα βέβαια κάπου εδώ αρχίζει να ανοίγει και η συζήτηση είναι μεγάλη.