Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2008

Συνέδριο της Βionova

Tα λέμε το Σάββατο στην Αθήνα για την πορεία ενάντια στο συνέδριο της Βionova!

Ένα απόσπασμα του κειμένου μου συζητιέται για να μοιραστεί:

Η Βionova ως επίσημος φορέας του Λόμπι των Εταιριών Βιοτεχνολογίας στην Ελλάδα, έχει βασικό στόχο την προώθηση των Γενετικά Τροποποιημένων Οργανισμών στην αγορά και την ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας γύρω από τη βιοτεχνολογία, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και την υγεία των ανθρώπων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα editorial του περιοδικού ΒΙΟ που εκδίδει η προαναφερθείσα εταιρία, στα οποία με τον πιο χυδαίο και απροκάλυπτο τρόπο υπόσχεται υπερκέρδη σε όσους επενδύσουν. ¨Τhere‘s no business like biotech business!’’ γράφουν. Μιλάνε για μπίζνες, για μπίζνες γονιδίων, για κέρδη και υπερκέρδη στη ‘νέα γη του γονιδίου’. Η πιο προσοδοφόρα επιχείρηση στο εξής θα αφορά τα ίδια μας τα γονίδια και τον χειρισμό τους από τους επενδυτές – ερευνητές...

...Η αντίθεσή μας στη βιοτεχνολογία της κυριαρχίας είναι αντίθεση στη διαχείριση πληθυσμών και σωμάτων από εταιρείες, στρατούς και κυβερνήσεις, είναι αντίθεση στους πολέμους και τις γενοκτονίες ενάντια στους φτωχούς, είναι αντίθεση στη μετάλλαξη (και κατόπιν την κλωνοποίηση) όλων μας σε πειθήνια όργανα φανερών και κρυφών εξουσιών. Ας ανοίξει επιτέλους ο διάλογος κι ας προσπαθήσουμε να κάνουμε πράξη την αλληλεγγύη και τη συνεργασία, μέσα από ξεκάθαρα αντιιεραρχικές και ισότιμες σχέσεις. Ας οικοδομήσουμε με όσα μέσα έχουμε, στο εδώ και τώρα και χωρίς να προδίδουμε τις αρχές μας, ό, τι προοιωνιζόμαστε για το αύριο. Ας βγούμε από την απάθεια κι ας σπείρουμε τους σπόρους της αντίστασης ενάντια στο ζοφερό βιοτεχνολογικό μέλλον που σχεδιάζουν στις πλάτες μας.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Η ΑΜΑΘΕΙΑ Η ΗΜΙΜΑΘΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΡΟΥΤΟ ΠΟΥ ΑΥΤΟΥΠΝΩΤΙΖΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΨΕΥΔΑΙΣΘΗΣΗ ΤΗΣ ΜΑΤΑΙΟΠΟΝΗΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΧΑΟΤΙΚΗ ΑΦΑΝΗ ΕΠΑΝΑΣΤΙΚΟΤΗΤΑ.