Σάββατο, 23 Απριλίου 2011

Πασχαλινές σκέψεις για όσους έχουνε προβλήματα

Σε μία στιγμή αεράτη

1. Παντού οι άνθρωποι συνυπάρχουν με προβλήματα. Τρομερά προβλήματα πολύ μεγαλύτερα από τα δικά σου βρίσκονται σε εξέλιξη και επηρεάζουν ολόκληρες τις ζωές χιλιάδων ανθρώπων. Μην θεωρείς ότι αυτά τα πράγματα είναι απίστευτα και ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Υπάρχουν γιατί υπάρχουν. Και έχουν αρχή, μέση και τέλος όπως όλα τα πράγματα σε αυτό τον ψεύτη κόσμο.
2. Πολλά μπορεί να πει κανείς για αλήθειες, ιδεολογίες, που πάει αυτός ο κόσμος και το ένα και το άλλο. Ένα πράγμα πιστεύω εγώ: υπάρχει μόνο η δύναμη που απορρέει από την χαρά, αυτή είναι που διαμορφώνει τον κόσμο, όλα τα άλλα είναι παρενθέσεις και φυλακές. Ο Επίκουρος θα έλεγε: πρέπει να γελάμε και συνάμα να αγωνιζόμαστε…
3. Ότι έγινέ έγινε και δεν ξεγίνετε. Είσαι αυτός/ή που είσαι και είσαι ταυτόχρονα γελοίος/α και υπέροχος/η. Δεν έχει και τόση σημασία. Από εδώ και στο εξής τα ίδια διλήμματα ορθώνονται πανίσχυρα μπροστά σου. Drama = man in a mess. Μην υποδουλώνεις τη χαρούμενη δύναμη της επιθυμίας σου. Γράψτο σε ένα χαρτάκι να το έχεις απέναντί σου να το θυμάσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: