Τρίτη 2 Νοεμβρίου 2010

Αυτομειώσεις ΔΕΗ των τσιγγάνων...

Στον οικισμό στα Διαβατά το ρεύμα συνδέθηκε το 2000. Από την πρώτη στιγμή πραγματοποιήθηκε ένα κύμα ρευματοκλοπών, πολλοί δικάστηκαν και καταδικάστηκαν σε μικρές ποινές φυλάκισης και στη συνέχεια επήλθε μια "νομιμότητα". Πλην όμως μετά από λίγο καιρό ξανάρχισαν ρευματοκλοπές εκτεταμένες με συνδέσεις σε στύλους, μπλοκάρισμα μετρητή και χίλιους ευφάνταστους τρόπους, ενώ οι τεχνικοί της ΔΕΗ δεν τολμούσαν να πάνε να μετρήσουν, γιατί τους περίμεναν με ξύλο και όπλα!

Το αποτέλεσμα ήταν μέσα στον Αύγουστο να πάνε τεχνικοί της ΔΕΗ συνοδευόμενοι από διμοιρίες ΜΑΤ (βλ. σχετικό ανακριβές δημοσίευμα) και να κόψουν όλες τις παροχές του οικισμού! Παρόλα αυτά, αν πάει κανείς τώρα βράδυ εκεί, όλοι έχουν ρεύμα... Ακόμη κι ένα σπίτι να έχει ρεύμα στη γειτονιά, μέσω ενός συστήματος καλωδίων και μπαλαντέζων, εξασφαλίζει ρεύμα όλος ο κόσμος. Τεχνικοί της ΔΕΗ ανέφεραν ότι σε έναν άλλο καταυλισμό στα υψώματα Διαβατών μάζεψαν και κατέσχεσαν 1,5 τόνο καλώδια! Εντυπωσιακή είναι και μία "έκθεση" πειραγμένων κατασχεμένων ρολογιών που έχουν στην αποθήκη... Υπάρχει μάλιστα και άτομο στο Δενδροπόταμο που μοιράζει κάρτες για παράνομες συνδέσεις! Τα χρέη βέβαια συσσωρεύονται και δημιουργούν αδιέξοδο, τρόπος όμως αντιμετώπισης των απείθαρχων τσιγγάνων δεν υπάρχει από τη ΔΕΗ.

Αν και κανείς στον οικισμό δεν θα καταλάβει τις έννοιες αλληλεγγύη, αυτοοργάνωση και αυτομείωση, τις έχουν όμως βιώσει με έναν μοναδικό τρόπο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: